Tjen penge på Affiliate Marketing

Er du god til at skrive fængende blogindlæg, og har du din egen blog? Så er det selvfølgelig fedt, hvis mange følger den og kommenterer på dine indlæg. Men ville det ikke være endnu mere fantastisk, hvis du rent faktisk kunne leve af at skrive din blog? De fleste bloggere skriver med udgangspunkt i en passion. Det kan være mad, mode, livsstil, bolig, klima, kæledyr, børnetøj eller noget helt andet. Men mange har også arbejde ved siden af, hvor de tjener deres penge til livets opretholdelse. Nogle bloggere kan dog leve af deres blogs. Det kan de blandt andet, fordi de reklamerer for bestemte produkter. Man behøver ikke at være en kendt person for at tjene penge sin blog. Såkaldte almindelige mennesker kan også tjene penge på at skrive om deres liv. Børn og unge kan også gøre bloggen til deres levevej, og der findes allerede unge influencers.

Få penge for reklame-links

Som blogger kan du vælge at annoncere og tjene penge, hver gang nogen køber et bestemt produkt, som du har omtalt på din blog. Det kaldes for Affiliate Marketing på engelsk. Mange virksomheder har forskellige produkter, som du kan reklamere for via din blog. Hver gang en af dine læsere klikker på reklamelinket i din tekst, bliver de sendt videre til et firma eller en forhandlers hjemmeside. Vælger læseren at købe produktet, så får du en procentdel af salgsindtægterne. Jo flere produkter du reklamerer for på din blog, jo større vil sandsynligheden være for, at du kan komme til at leve af det. Mange bække små gør stor å, som man siger.

Tilmeld dig et eller flere Affiliate netværk

Uanset om du har en madblog, modeblog, klimablog, computerblog, boligblog eller noget helt andet, så er der mulighed for at reklamere for produkter. Du kan gøre det via et Affiliate netværk, og der findes flere både danske og udenlandske netværk, som er gode. Her finder du Affiliate Marketing Programmer, hvor kunderne er opdelt efter forskellige brancher. Nogle firmaer henvender sig også direkte til bloggere for at indgå et samarbejde. Skriver du f.eks. om landbrug, kan du reklamere for produkter fra https://www.kellfri.dk/, hvilket vil være yderst relevant,

Sælger du ud?

Nogle bloggere vil måske spørge sig selv, om de sælger ud af sig selv, hvis deres madblog eller klimablog omdannes til en blog fyldt med reklamer. Det må være op til den enkelte at afgøre med sig selv. Men man kan sige, at det gode budskab om sund mad eller et bedre klima jo stadig når ud til mange læsere – også selvom man reklamerer for kommercielle produkter. Og jo flere penge du tjener på din blog, jo mindre behøver du at arbejde andre steder, og så kan du for alvor lægge energi i at lave en fantastisk blog. Det kræver lidt tålmodighed at komme til at leve af det. Giv det en chance på et halvt års tid og bliv ved med at skrive gode og inspirerende blogindlæg, så skal indtægterne nok komme.